Me
About
Gallery
Company
Girl


Projects
Ruby on Rails
Basecamp
Highrise
Backpack
Campfire
Ta-da List
Writeboard


More
Feed
Archives

March 27, 13:53

Besættelser, forsvarsmekanismer og Ruby [DK]

Jeg kan godt lide, hvordan du I én sætning både formår at antyde, at Ruby er en passerende fase ("seneste besættelse") samt at sproget er ligegyldigt eller i bedste fald overflødigt ("endnu et fortolket scriptsprog"). På den måde så har man da sikret sig ikke at skulle besvære sit intellekt med den byrde rent faktisk at kigge nærmere på sproget.

David, jeg ved at din seneste besættelse er Ruby. Der er altså mange gode grunde til at bruge et rigtigt oversat sprog og ikke endnu et fortolket scriptsprog.

Jeg ved ikke helt om din besættelse stammer fra Rubys nydelige lambda-funktioner (noget man savner en pæn syntaks for i de fleste imperative sprog) eller om der er andre grunde. Jeg har selvsagt læst hvad du har skrevet i din blog, men jeg er endnu ikke helt klar over hvad der, i den grad, tænder dig på Ruby.

Selvfølgelig er Ruby ikke et sprog, der er anvendeligt til alle formål til alle tider. Jeg kender ingen sprog, der er. Det skal ikke løse problemet med den næste OS kerne eller en 3D-engine. Men til web-applikationer, som er det domæne jeg arbejder med, har jeg fundet Ruby uovertruffent.

NASA og Motorola har ligeledes fundet Ruby anvendeligt til simulationer, Siemens til robotstyring, Lucent til kodegenerering (6KLOC Ruby => 150KLOC C++). Flere brugseksempler på Rubygarden.

Men det er klart, at det kræver både overskud og interesse at bevæge sig uden for den mainstream, som Micrsoft så trygt kan forsikre om, at de tilhører. Hvis man arbejder i et miljø, hvor signalværdien af sit værktøjsvalg ligger på samme niveau som leveringsværdien, så kan jeg bestemt godt se det problematiske.

Så kan jeg ligeledes også godt forstå, at ens ego hellere vil lægge ud med at være afvisende, så muligheden for at blive fristet ikke opstår. For når først fristelsen er tilstede, så er der ikke langt til skuffelsen, når man indser at ens arbejdsmiljø ikke er modtagelig for afvigelser uden for mainstreamen. Klassisk forsvarsmekanisme.

Angående "besættelsen", er det tydeligt, at du har valgt det ord til brug i en negativ og nedsættende vendning. Men i en vis udstrækning vil jeg faktisk give dig ret. Det er ikke, at Ruby blokerer udsigten til virkeligheden, men at sproget tilfører programmeringen en unik fornøjelse, der giver dens udøvere liden lyst til at bevæge sig tilbage til den gamle verden. Således kan deres beundring og glæde ved et programmeringssprog forekomme mærkelig eller enda mistænkelig, hvis man selv forbinder megen frustration og irritation med sin brug af programmeringssprog.

Det var en længere udredning i et forsøg på at substituere den fysiske distance, der sætter mig ude af stand til at klappe dig på skuldren og sige, at verden ikke behøver være så kynisk og kold. At entusiasme er et sundshedstegn, ikke et faresignal. At livet er for kort til at leves lukket og bitter.

P.S.: Den implicitte distinktion mellem et "rigtigt oversat sprog" og "et fortolket scriptsprog" er måske lidt for tydelig en "knee-jerk reaction", der kan undergrave saglige argumenter om sprog og deres anvendelighed. Bare en pointer, hvis du skulle få brug for at væbne forsvarsmekanismerne til kamp mod et dynamisk sprog en anden gang.

Ovenstående er en kommentar til Morten fra Fafner-net fra en diskussion om properties i C#, hvor jeg henledte opmærksomheden på Ruby ved at påpege at hvad Morten bruger 12 linjer på i C# kan gøres med én linje i Ruby.


Challenge by Martin Skøtt on March 28, 3:00

Ahh... endnu en iteration af den gode gamle kompileret vs. fortolket diskussion, som de fleste programmører vist har været rodet i fra tid til anden.
Personlingt har jeg efterhånden været i alle lejre - fra COBOL på mainframes og videre over C,C++,Prolog,LISP,JAVA,Perl og Python på diverse platforme. Efter at have prøvet både imperativ-, objekt orienteret, funktionel og logisk programmering er jeg kommet til den konklusion at sprog ikke betyder noget.

Det der virkerligt betyder noget er at få løst opgaven bedst og hurtigst. Alan Turing sagde på et tidspunkt at 'in a certain sense, all decent programming languages are equally
powerfull' hvilket han da har fuldstændig ret i. Det er kun i helt specielle tilfælde at valget af sprog har betydning for om en opgave kan løses eller ej. Den eneste forskel på sprogene er hvordan du i sidste ende løser problemet.

Tidligere har tilgængeligheden af API'er været med til at begrænse ens valgmuligheder af sprog til en bestemt opgave, men med XML og diverse protokoller og formater baseret på dem er det forhåbenligt ved at være slut. Så har XML også den store fordel at kunne læses af både mennesker og maskiner :-)

Nå, men tilbage til entusiasmen - den er sund så længe den ikke bliver til religion eller fanatisme. Kendetegnende for en god håndværker er at han kender sine værktøjers styrker og svagheder og ved hvornår han skal bruge dem :-)

Challenge by Morten Krog on March 28, 18:32

David, jeg vil følge dit eksempel og besvare den der på den anden side af hegnet: link

Martin, det var da alligevel det værste. Du misbruger Alan Turings udsagn om matematisk ækvivalens af sprogs evne til at beregne til at konkludere at alle sprog er ens! "Powerfull" her betyder ikke at det er lige nemt for programmøren at arbejde med de forskellige sprog eller at noget som helst andet end lige netop slut resultatets værdi er ens. Ting som omkostninger ved at udvikle og vedligeholde, den tid det tager at eksekvere programmet og hvad hardware det kan køre på er ikke noget der bare er ens.

Endvidere er sprog ikke æstetisk ens, som var min oprindelige anke, der igen i 3. led fik David til at forfatte ovenstående.

Challenge by David Heinemeier Hansson on March 28, 19:56

Selvom jeg tydeligvis er uenig med Morten om anvendeligheden af dynamiske sprog uden for den snævre glue ramme, så er jeg fuldstændig enig i hans kommentar til Martin. "En hammer er en hammer" er en meget deprimerende måde at arbejde som "håndværker".

Challenge by Simon Strandgaard on March 30, 9:19

Hej jeg er også besat af Ruby. Jeg er netop i færd med at skrive lidt på en bog herom. se prøvekapitel om Ruby ;-)
http://neoneye.dk/rubybook/

Meget mangler endnu at blive skrevet, for ikke at tale om de mange sdave fejl. Bortset fra det så er kommentare til indholdet velkomne.

--
Simon Strandgaard

Challenge by alex on May 09, 21:28

Sorry for my links
Creampie hardcore sex pictures Gallery pictures creampie Galleries free creampie movies Creampie pussy cunt Free creampies pics Creampie vaginal cum shot Free thumbnails of creampie women Creampie eating stories Free and creampie and panty and pics Creampie sex videos Sex creampies Sex advice creampie Sex advice creampie Creampie internal, cumshots Creampie video free Creampies pussy Creampie stories Brittanys interracial creampie videos Pussy creampie avi Creampie video free Anal creampie movie free Creampie vaginal cum shot Cheat creampie stories Sex advice creampie Creampie vaginal cum shot Grannies pussy creampies Free thumbnails of creampie women Cheat creampie stories Creampie eating stories Porn movies creampie frei tgp Free thumbnails of creampie women Anal creampie movie free Galleries free creampie movies Galleries free creampie movies Gallery creampie pics Sex advice creampie Creampie vaginal cum shot Galleries free creampie movies Pussy creampie avi Amateur creampie pictures Creampie internal, cumshots Free thumbnails of creampie women Brittanys interracial creampie videos Hairy internal creampie pussy Free cunt creampie Free and creampie and panty and pics Anal creampie movie free Free and creampie and panty and pics Creampie internal, cumshots Creampie pics free Hairy internal creampie pussy Sex advice creampie Creampie vaginal cum shot Internal cum shot creampie video Amateur creampie pictures Mature mature plump fat hardcore pics creampie nasty fetish Internal cum shot creampie video Gallery creampie pics Unsuspecting teen creampies Internal cum shot creampie video Creampie pussy cunt Amateur creampie pictures Grannies pussy creampies Sex advice creampie Sex advice creampie Creampie eating stories Free creampies pics Creampie pussy cunt Creampie vaginal cum shot Creampie pussy cunt

Challenge by petra on June 04, 11:56

Sorry for my links
mature living mature living south indian mature women mature gallerys classic mature classic mature mature spunker classic mature free naked older women mature amature mature amature mature gallerys mature spunker mature living older moms classic mature lyrics to older country songs free thumbnail pictures of older women mature video mature spunker nud3 senior women mature bitches mature gallerys older women and younger men mature nudists photos mature living older s3xy women mature video mature bitches free naked older women mature gallerys mature ladies in lingerie mature living mature spunker free thumbnail pictures of older women free thumbnail pictures of older women lyrics to older country songs mature gallerys mature women stories mature nudists photos

Challenge by abay on June 04, 20:07

Sorry for my links
creampie video clips japanese creampie links japanese creampie links free anal creampie movies free anal creampie movies creampie ass wife oral creampies cum creampie creampie ass japanese creampie links ass creampie creampie pussies mature creampies free creampie pics free creampies movies creampie video clips xyx creampies creampie video clips cum creampie free creampie pics free mature creampies cum creampie creampie video clips ass creampie creampie eating stories japanese creampie links hairy creampie cum creampie creampie eating stories teen anal creampies creampies movies xyx creampies creampie pussies free anal creampie movies creampie eating stories xyx creampies creampie t9p ass creampie free creampie thumbnails creampie eating stories

Challenge by mara on June 05, 9:32

Sorry for my links
free creampie s3x amature creampies amature creampies creampie p0Rn asian creampies free creampie pics free creampie cum and amature creampies xyx creampie pic interracial wives bareback creampies creampie pussies creampie anal creampie pussies free creampie s3x asian creampies interracial wives bareback creampies latina creampie free creampie clips creampie pic free creampie pics and stories free creampie pics and stories amature creampies creampie pussies creampie anal asian creampies gangbang creampies videos free creampie clips free creampie pics free free creampie pics free free creampie pics and stories creampie cum and amature creampies xyx creampie p0Rn creampie p0Rn creampie anal amature creampies creampie pic asian creampies creampie internal, cumshots creampie pussies

Challenge by abay on June 05, 17:33

Sorry for my links
mature men galleries dating mature women mature 1esbians free mature p0Rn mature nud3 women older thumbs dating mature women older women younger men mature nud3 women free mature mature wives mature over 50 mature men galleries free mature s3x mature women nud3 mature wives mature men galleries mature asian old naked women mature asian mature women in stockings mature 1esbians mature women in stockings mature amateur mature nud3 women mature amateur older thumbs free older women mature women in stockings old naked women free mature mature asian free mature p0Rn free older women mature women in stockings mature asian mature asian dating mature women free older women mature women nud3

Challenge by mary on June 06, 1:34

Sorry for my links
mother son 1ncest pics free 1ncest story 1ncest thumbnails young 1ncest pictures free 1ncest sites 1ncests free 1ncest mpegs 1ncest 101ita free 1ncest story 1ncest xyx 1ncest free pictures stories 1ncest thumbnails 1ncest sites mother son 1ncest pics 1ncest mother son free 1ncest mpegs young 1ncest pictures 1ncest thumbnails free 1ncest mpegs granny 1ncest 1ncest sites true 1ncest stories free 1ncest sites free 1ncest sites 1ncest sites 1ncest daughter teen 1ncest er0t1c stories 1ncests free 1ncest story mom and son 1ncest free 1ncest sites 1ncest xyx mom and son 1ncest true 1ncest stories 1ncest sites young 1ncest pictures mother son 1ncest pics teen 1ncest er0t1c stories 1ncest free pictures stories 1ncest 101ita

Challenge by lorry on June 06, 11:36

Sorry for my links
mature asian women older women stories thumbs gallery older women free older women galleries mature index young girls older men mature pic gallery mature pic gallery young girls older men mature women over 40 older holland mature index mature asian women how to meet older women mature women over 40 mature glamour naked old women thumbs young girls older men mature pic gallery older black women older 1esbians young girls older men mature women over 40 how to meet older women free older women galleries mature pic gallery older 1esbians mature hardcore links mature mistress thumbs gallery older women mature big tits mature big tits black older ladies naked old women thumbs older women stories older holland mature pic gallery mature asian women black older ladies mature glamour

Challenge by alan on June 06, 19:24

Hi. This is my links.
mom 1ncest real 1ncest real 1ncest mom son 1ncest t9p father son 1ncest stories of 1ncest real 1ncest mom 1ncest family s3x stories 1ncest bbs mom 1ncest mom son galleries family s3x stories mom son galleries stories of 1ncest brother sister s3x mom son family s3x stories 1ncestgrrl's free 1ncest stories stories of 1ncest free er0t1c 1ncest stories 1ncest t9p mom 1ncest russian 1ncest brother sister s3x free er0t1c 1ncest stories 1ncest bbs 1ncest bbs stories of 1ncest 1ncest chat mom 1ncest stories of 1ncest family s3x stories 1ncest chat family s3x stories brother sister s3x brother sister s3x stories of 1ncest 1ncestgrrl's free 1ncest stories

Challenge by juju on June 08, 0:17

Hello. I am new here. It is very interesting.
panty fetish girls in nylons hooters girls in pantyhose men's pantyhose mature pantyhose pics free wet panty white pantyhose celebrities in pantyhose men's pantyhose wet pantyhose girls in nylons winnie-cooper pantyhose panty post panty fetish men caught wearing pantyhose celebrities in pantyhose wet pantyhose hooters girls in pantyhose mature ladies in pantyhose panty thumbnails men caught wearing pantyhose panty fetish mature pantyhose pics panty thumbnails men caught wearing pantyhose free teen panties cheerleader panty pics white pantyhose panty fetish hooters girls in pantyhose mature pantyhose pics office girls in nylons winnie-cooper pantyhose satin panty galleries white pantyhose celebrities in pantyhose panty thumbnails men caught wearing pantyhose girls in nylons winnie-cooper pantyhose

Challenge by alex on June 08, 4:09

Hello. I am new here. It is very interesting.
free panty galleries little school girls panties mature women in nylons mature women in nylons silkies pantyhose men in panty pics free pantyhose sites panty line pics pantyhose fetish free pantyhose sites teen panty pictures free pantyhose sites silkies pantyhose mature women in nylons pantyhose fetish silkies pantyhose free panties panty line pics little school girls panties men in panty pics pantyhose pic gallery pantyhose fetish crotchless pantyhose silkies pantyhose teen panty pictures mature women in nylons shiny pantyhose teens in pantyhose mature women in nylons bra and panty pics free pantyhose sites teens in pantyhose pantyhose pic gallery panty line pics little school girls panties panty line pics shiny pantyhose free panty galleries panty line pics pantyhose pic gallery

Challenge by poker rules on June 21, 0:04

You are invited to visit the pages dedicated to poker rules poker rules http://poker-rules.zindagi.us/ ... Thanks!!!

Challenge by free poker on June 21, 7:54

Take your time to check the sites about free poker free poker http://www.poker-adventure.com/free-poker.html ...